A diósjenői ÖTE-nél jártunk

   A tűz az ember segítőtársa, de ha gondatlanok vagyunk, könnyen az ellenségünké válhat.
   Milyen felelőtlen magatartás okozhat tüzet? Milyen szabályokat kell betartani a tűz elkerüléséhez?
Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kellet megválaszolni elsőseinknek, amikor a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesülethez látogattunk el. Tettük mindezt a legutóbbi környezetismeret óránk keretében, a tűz témakörének lezárásaként.
Mózes János, tűzoltóparancsnok-helyettes segítségével az iskolások megtekintették az Egyesületnek otthont adó épületet, a beavatkozó szereket, valamint kipróbálhatták az egyes felszereléseket, mint a védősisakot, légzőmaszkot, tűzoltótömlőt és sugárcsövet.
              

             

Örömmel vették birtokukba az IFA tűzoltóautót is. A látogatás befejezéséül a lelkes kisdiákok tűzoltási feladatban vehettek részt, amely során puttonyfecskendővel olthatták el az imitált tűzfészkeket.  

             
   A gyerekek nagyon sok élménnyel gazdagodtak, és most már nem csak azt tudják, hogy nem szabad a tűzzel játszani, hanem azt is, hogy milyen nehéz és veszélyes munka eloltani azt. Hallhattak arról, hogy a tűzoltók nem csak tüzet oltanak, és égő házból mentenek embert és állatot, hanem autóroncsokból szabadítanak ki sérülteket, elsősegélyt adnak, és viharok után kárt hárítanak, vagyis kidőlt fákat vágnak ki, és tetőket bontanak, ha kell.
 Nagyon örültünk a látogatásnak, és köszönjük a lehetőséget!
                                                                                                    

    Muszkáné K. Emese és Mózes Szilvia
                                                                                                                                     tanítók

  

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 17 vendég és 0 tag böngészi