7próba

   Újabb alkalom nyílt arra, hogy egy mozgalmas, élményekben gazdag órát töltsünk együtt a leendő elsősökkel. 2014. május 15-én tartottuk meg a már hagyománynak számító 7próba című játékos foglalkozást, amelynek nagy sikere volt.

              

   Olyan ügyességi játékokat igyekeztünk összeállítani, melyek minden gyermek számára sikerélményt nyújtanak, ugyanakkor fejlesztő hatásúak is. (Például a szem- és kézkoordináció; az egyensúlyérzék, valamint az összehangolt kar- és lábmozgás fejlesztése; az erősítő hatású gyakorlatok és a karizmok erősítése szerepelt a célok között.) Hét állomást alakítottunk ki a tornateremben, a gyerekeknek minden állomáson egy-egy ügyességi játékot kellett sikeresen teljesíteniük.

7próba:
•    Célbadobás
•    Kúszás gát alatt
•    Hokiütővel labdavezetés, bóják kerülésével
•    Pók-, illetve rákjárás padon
•    Kapura lövés
•    Pingponglabda szállítás kanállal
•    Zsákban futás
A nagycsoportosok jókedvvel indultak el a „nagy útra”. Minden sikeres próba után pecsétet kaptak a menetleveleikbe, és már igyekeztek is a következő állomásra. Miután minden pecsétet összegyűjtöttek, levezető fogójátékot játszottak, majd izgatottan várták a díjakat.

       
Az Igazgató úr, a sikeres hétpróba után, iskolánk tiszteletbeli diákjaivá avatta az ügyes ovisokat, Peti bácsi és én pedig csokival és gyümölcslével kedveskedtünk a jelenlévőknek.
Szeretném megköszönni kollégáimnak az odaadó munkát és segítséget, továbbá Kiss Gergőnek a felajánlott érmeket. Külön köszönöm az óvónőknek az Iskolanyitogató programhoz nyújtott segítséget.


                                                                                                                      Borbély Beáta tanító

                        

                  

           

              

           

   

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 17 vendég és 0 tag böngészi