Iskolásnak lenni jó!

Elsősnek lenni jó!

 

Szeptember 3-án ismét új tanévet kezdtünk a Szentgyörgyi István Általános Iskolában. 23 kis elsős tanulónk állt boldog mosollyal a tanévnyitón és kezdte meg tanulmányait az iskolában. A népes osztályközösség felújított, interaktív táblával felszerelt osztályteremben kapott otthont. Az első napokban bátortalan, a tanító nénikhez bújó kisgyermekek léptek be az iskola kapuján, ám mára talpraesett, magabiztos elsősök játszanak a szünetekben és vesznek részt a tanórákon. A fecsegő, hangoskodó csoportból, már fegyelmezetten tanuló, lelkes osztályközösség képe rajzolódik elénk, akik szívesen vesznek részt mindenféle iskolai tevékenységben.

 

 

A kitartó tanulás mellett részt vettünk a községi szüreti felvonuláson, iskolai kiránduláson, voltunk fagyizni, részt vettünk az autómentes világnapon, megemlékeztünk az állatok világnapjáról és vetélkedtünk  tök jó bulin. Öröm ezek között a lelkes, vidám gyermekek között lenni nap, mint nap, és öröm tanítani őket, hiszen érdeklődő, törekvő és kitartó kisgyermekek valamennyien.

                                

 

 

                    

 

                     

 

Osztályfőnökként tapasztalom, hogy a szüleik szintén aktív, segítőkész emberek, akiknek fontos a gyermekük. A családok is részt vesznek minden olyan eseményen és munkában, ahová várjuk őket, ami nagy segítség az iskolának. Az anyukákkal és néhány nagymamával részt vettünk „csajos” csapatépítő délutánon, ahol játékosan ismertük meg egymást, sütiztünk, teáztunk és természetesen beszélgettünk. Tanítóként hálás vagyok, hogy a mindennapokban nagyon odafigyelnek a szülők gyermekeikre, amit ez úton is köszönök. Meggyőződésem, hogy közös erővel, együttműködve, sikeres, magabiztos gyermekeket nevelhetünk.

 

Dombai Szilvia

osztályfőnök

 

 

 

 

 

 

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 16 vendég és 0 tag böngészi