ISKOLANYITOGATÓ 2018

 

Iskolánk hagyományai közé tartozik már az évente tartott Iskolanyitogató programsorozat, hiszen a gyermek iskolakezdése fontos esemény minden család életében. A különböző programok célja, hogy a leendő elsős kisgyermek megismerkedjen a leendő tanítóival, az iskola épületével, környezetével és természetesen a már iskolás tanulókkal. Nem kevésbé fontos, hogy a szülők is tapasztalatokat szerezzenek az iskolai életről és munkáról. Láthassák, hogy szerető, biztonságos, szakmailag jól felkészült pedagógusok várják a gyermekeiket. Tantestületünk minden tagja fontosnak érzi a leendő elsősök fogadását, ezért csapatmunkában készülünk az Iskolanyitogató eseményekre is.

Első alkalommal az óvó nénik kísérték el az iskolába készülő gyermekeket, amikor komplex zenés, mesés, számolós foglalkozáson ismerkedtünk, játszottunk a leendő elsősökkel. Szilvia nénivel Számországba jutottak be sikeresen a gyerekek, ahol gitáros-dalolós vándorlás után feladatlapos, kézműves és interaktív feladatokat oldottunk meg közösen és egyénileg. Peti bácsi a tornateremben mozgatta meg sokféle érdekes feladattal az izgő-mozgó csemetéket.

 

               

 

 

                

 

Második programunk a Hétpróba, amikor a tornateremben vártuk az iskolába készülő óvodásokat. Nagy örömmel adtuk át a hozzánk beiratkozott nebulóknak az emléklapokat, mert mindannyian sikeresen teljesítették az ügyességi feladatokat.

A harmadjára nyílt tanítási órákat láthattak a szülők, beszélgethettek a leendő elsős tanítókkal, majd délután gyermekeikkel együtt vehettek részt sokféle játékos foglalkozáson. Az angol nyelv rejtelmeibe Csilla néni, néptánc alapok tanulásába Kati néni, az informatika világába Szilvia néni vezette be a gyermekeket. Peti bácsi dalos játékra hívta őket a gitárjával, Csaba bácsi pedig a futballedzésekből adott ízelítőt. Gyermek és felnőtt vidám, oldott hangulatban töltöttel el ezt a hosszú és eseménydús napot.

 

                   

 

               

 

                

 

                

 

                

 

               

 

 

Következő eseményünkön a szülők számára tartott szülői értekezleten, Nagy László igazgató úr, Dombai Szilvia és Borbély Beáta leendő elsős tanítók beszélgettek a szülőkkel az iskolakezdésről.

Júniusban családi napraó várjuk a leendő kicsi iskolásokat és családjaikat, ahol sok-sok vidám feladat, finom ebéd, sok játék és kötetlen beszélgetés várja a családokat.

Iskolanyitogató foglalkozásainknak célja, hogy amikor eljön a szeptemberi tanévnyitó, a gyerekek már ismerősként üdvözöljék a tanító néniket, pedagógusokat és iskolatársaikat. Az ismerős arcok és környezet önbizalmat ad a legkisebbeknek, hiszen már otthonosan mozognak nem csupán az épületben, hanem a tanulók és pedagógusok között is. A más településről érkező nebulók megismerkedhetnek leendő osztálytársaikkal. Ezekkel az alkalmakkal is szeretnénk segíteni, zökkenőmenetesebbé tenni leendő első osztályosaink számára az iskolakezdést.

Nagy szeretettel várjuk minden kis első osztályosunkat szeptemberben!

 Dombai Szilvia

 

 

 

 

                

 

 

              


       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi