Közlekedési ismeretek az 1. osztályban

A szakemberek szerint nagyon fontos a 14 év alatti gyermekek közlekedésre nevelése, ezért a Nemzeti Alaptantervben is szerepel e témakör. A cél az, hogy a gyermekek életkoruknak megfelelő szinten és formában szerezzék meg a gyalogos és kerékpáros közlekedés témaköreivel kapcsolatos ismereteket és normákat. Ennek tudatában szerveztem meg egy közlekedési ismereteket közlő tanórát egy kedves rendőr hölgy segítségével, aki Nógrád megye több iskolájában tanítja a kicsiket a helyes és biztonságos közlekedésre.

  

 

 

 A rövid, 45 percnyi tanóra alatt igen sok témában sikerült eligazítást adni a tanulóknak. Volt szó a gyalogos közlekedésről járdán és úttesten. Mi változik akkor, ha van kijelölt gyalogos átkelőhely, és ha nincs. Mit kell tenni, ha fényjelző készülék irányítja a forgalmat és hogyan közlekedünk lakott területen és lakott területen kívüli úttesten. Szó esett a kerékpáros közlekedésről, és a rendőr hölgy hangsúlyozta a láthatósági mellény használatának szabályait is. Mivel minden gyerek közlekedési járművel is utazik, ezért a gyermekbiztonsági rendszerek használatáról is beszélt.


              

 

A tanóra végén láthatósági mellényt, villogó láthatósági jelzőfényt, matricákat, színezőket és kerékpáros lámpakészletet kaptak tanulóink, és az ajándékoknak természetesen nagyon örültek.

 

 

 

 

Igazán hasznos és élvezetes volt a tanóra, főként azért, mert egy hiteles embertől kaptak a gyerekek alkalmazható ismereteket.

A tanulók és a magam nevében megköszönöm Kovács Andrea rendőr őrnagy színvonalas előadását, valamint Boros Dávid segítségét az előadás megszervezésében.

 

                                                                                                     Boros Szilárdné

 

 

 

 

 

                          

 

 

                       

 

 

 

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 28 vendég és 0 tag böngészi