Rapszódia, ritmus és revü a Szentgyörgyi Napokon

 

    Iskolánk kiemelkedő jelentőségű rendezvénysorozata az intézmény névadójához kötődik, aki a település szülöttjeként fényes, előadói karriert futott be a 19 -20. század fordulóján.

 

 

 Emlékét méltó módon ápoljuk a Szentgyörgyi napok keretében hagyományosan megrendezett mesemondó és irodalmi versengéssel. Az ünnepélyes megnyitón fellépett Peller Károly a Budapesti Operettszínház művésze, az Ének az esőben c. musical főszereplője, valamint Teleki Gergő zongoraművész.

              

 

         Az esemény rangját tovább emelte, hogy meghívásunkat elfogadva, a rendezvényt Balla Mihály országgyűlési képviselő, a Külügyi Bizottság alelnöke, a Nógrád Megyei Fejlesztések Miniszteri Biztosa nyitotta meg.

                    

          Vendégként üdvözölhettük Nagyné Barna Orsolyát a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgató asszonyát, Selmeczi Zoltán urat, az Oktatási Hivatal Salgótarjáni Pedagógiai Központ főosztályvezetőjét, Tóth János urat, Diósjenő község polgármesterét, Szabó Béla urat a Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnökét, Schmidt Józsefné asszonyt, Berkenye község polgármesterét, Bóné Márta Zsuzsanna asszonyt mackó- és babagyűjtőt Kisterenyéről, a kazári Mackó- és babaház gyűjteményének tulajdonosát, Arnóczki Istvánnét, a Mackó Mama Alapítvány elnök asszonyát.

      Az idelátogató tanulók és kísérőik nagy örömére az iskola dísztermében 2200 mackóból álló kiállítás fogadta az érdeklődőket.

 

                   Az idén a mesemondó verseny és irodalmi vetélkedő témakörei alsó tagozaton és ötödik, hatodik évfolyamokon a kedvenc tündérmese, hetedik és nyolcadik évfolyamon Szabó Magda: Tündér Lala című műve volt. A programot színesítette, hogy rajzpályázat is kiírásra került. Az óvodások és alsó tagozatosok a tündérmese, felső tagozatosok a csoda világunkban, témakörökben készítettek szemet gyönyörködtető alkotásokat. 10 településről 100-nál több pályamunka érkezett. A legtöbb és legigényesebb pályamunkát benyújtó iskolának járó Szentgyörgyi vándordíjat Nagyné Barna Orsolya a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója adta át, az idén a váci Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és AMI Iskola igazgatójának. A gondos előkészületeknek, a pedagógusok önzetlen munkájának, és a nagyvonalú támogatóknak köszönhetően méltó módon tudtuk fogadni a közel 400 főt elérő versenyzőt, kísérőiket és érdeklődőket, mellyel minden eddigi jelentkezési létszámot sikerült felülmúlni.

A mesemondó versenyre a következő településekről érkeztek jelentkezők: Drégelypalánk (óvoda), Szendehely (óvoda), Érsekvadkert (óvoda, iskola)

Ludányhalászi, Nézsa, Keszeg, Nagyoroszi, Drégelypalánk, váci Földváry Károly Általános Iskola, váci Árpád Fejedelem Általános Iskola, váci Karolina Katolikus Iskola, diósjenői Szentgyörgyi István Általános Iskola. Összesen 80 versenyzőt hallgatott meg a hat zsűri.

Az irodalmi vetélkedőre a nézsai Mikszáth Kálmán Általános Iskola, a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola és a diósjenői Szentgyörgyi István Általános Iskola hat csapata nevezett.

 

 

A népdaléneklő versenyre Bánk, Rétság, Érsekvadkert, Nagyoroszi, Dejtár, Szendehely, Nógrád, Vác és Diósjenő településekről 30 versenyző érkezett.

A rendezvény záró napja a sporté volt, amikor labdarúgás és asztalitenisz sportágakban mérettettek meg a nevezők. Ez a nap sem nélkülözte a neves vendéget, hiszen Csank János köszöntötte a csapatokat.

 

 

A sportversenyre: Vác, Érsekvadkert, Nézsa, Dejtár, Diósjenő települések nyolc iskolájának  156 tanulója jött el.


          A számok magukért beszélnek, nagy örömünkre minden évben egyre többen vesznek részt rendezvényünkön!

 

 

Az esemény nem jöhetett volna létre nagyvonalú támogatóink nélkül:

Diósjenői Iskolás Gyermekekért Alapítvány

Balassagyarmati Tankerületi Központ

Diósjenő Község Önkormányzata

Kiss Gergely vállalkozó

Bagó István vállalkozó

Schmidt Józsefné Berkenye község polgármestere

Mákvirág Nyugdíjas Klub

Szent Antal Karitász csoport

Plus Line kft

Somorjai Ágnes

Koszecz János

Dombai Gábor

 

A rendezvény sikerét és professzionális szervezettségét sokan méltatták és köszönték a meghívást. Jövőre is szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

 

                                                                                       Nagy László

                                                               Szentgyörgyi István Általános Iskola

                                                                                   Intézményvezető

 

 

 

 

Kedves Igazgató Úr!

Elismerésünket fejezzük ki a tegnapi rendezvényért.

Igazán színvonalas, az iskolához és a programhoz méltó megnyitó ünnepségben, lebonyolításban, köszönetnyilvánításban volt részünk.

 

Szívből gratulálunk az iskolavezetésnek, a dolgozóknak és a diákoknak.

További munkátokhoz erőt, jókedvet és sok sikert kívánunk!

 

Üdvözlettel:

Kissné Unatényi Katalin igazgató, valamint a Börzsöny Általános Iskola pedagógusai

 


Tisztelt Igazgató Úr!

Köszönöm levelét! Örömmel vettünk részt programjaikon, tanulóink sikerélményekkel gazdagon tértek haza. Gratulálok intézménye minden pedagógusának a nagyszerű szervezésért.

A további együttműködés reményében, üdvözlettel:

                                                                                           Sisa Sándorné igazgató

 

Karolina Katolikus Általános Iskola,Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Vác, Konstantin tér 7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szerda, január 16, 2019

 

 

 

 

Oldalainkat 8 vendég és 0 tag böngészi