Tanulóink sikere

Ki tud többet szűkebb, és tágabb hazánk nemzeti értékeiről?

 

 

    Január elején érkezett iskolánkba a Nógrád Megyei Önkormányzat által meghirdetett versenyfelhívás, mely szerint általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják olyan vetélkedőre, ahol a Nógrádikumok és Hungarikumok ismeretéről kell számot adni. A verseny célja, hogy ismerjék meg a fiatalok megyénk és hazánk természeti, kulturális és hagyományőrző értékeit, kincseit.

 

      A vetélkedőre 22 általános iskolás csapat nevezett, köztük a mi intézményünk diákjai is. A területi fordulóról 6 csapat jutott a megyei döntőbe, ahová mi is jogosultságot szereztünk.

 

     Nagy lendülettel és elszántsággal készültünk a végső megmérettetésre. A csapat tagjai megtanulták a 70 Nógrádikum és a 60 Hungarikum ismeretanyagát, azokat képekről is felismerték. El tudták mutogatni az összes Nógrádikumot, dramatizált előadást tanultak be két nemzeti értékünkről: Hollókőről, és az ILCSI natúrkozmetikumokról. A tisztes felkészülés nyugalmával, és titkos reményekkel indultunk Szécsénybe, a Kubinyi Ferenc Múzeumban rendezett döntőre. A több mint két órás versenyen, változatos és izgalmas feladatok sikeres megoldásával a Szentgyörgyi István Általános iskola diákjai hozták el az első helyezést. Ezzel a fődíjjal egy 250000Ft értékű, Nógrádikumokat bemutató két napos kirándulást nyertünk.

 

     Elismerés illeti a 6.a osztály négy tanulóját, akik az iskolai tanulmányi kötelezettségeinek maximális teljesítése mellett vállalták a felkészülést, és a legeredményesebben szerepeltek a sokoldalú tudást igénylő versenyen. Bizonyítják, hogy a befektetett munka meghozza gyümölcsét.

 

      A csapat tagjai: Gubó Liza, Majercsik Natália, Turi Kinga és Zachar Csilla.

 

 

Köszönjük Molnár Eleonóra és dr. Győrögné Porcsin Lívia tanárnőknek a szakmai közreműködést, valamint Diósjenő Önkormányzatának a szállításban történő segítségét.

 

„A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása.”

 

                                                                                                                                     Jónás Marietta


             

 

 Ünnepélyes megnyitó Szécsényben a Kubinyi Múzeumban

 

 

 

 

 

 A Főnyeremény boldog birtokosai

 

 

 

 

 

 

Szabó Jánossal, a Nógrád Néptáncegyüttes vezetőjével, a verseny főszervezőjével

 

 

 

szerda, január 16, 2019

 

 

 

 

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi