Iskolánk karácsonyi ünnepélye

 

Idén is méltó módon ünnepeltük meg tanulóinkkal a karácsonyt. Több osztály is lelkesen készült, hogy ünnepi műsorával megajándékozhassa társait, pedagógusainkat és a szülőket, vendégeket.

Az elsősök kis hópelyheket alakítva táncoltak, majd versekben mondták el, hogy szeretet nélkül nincs karácsony. A 2. a osztályosok az állatok karácsonyát játszották el. A 2. b osztályosok gyönyörű karácsonyi versekkel és dalokkal emelték az ünnep színvonalát. A 3. a osztályosoktól egy dallamos karácsonyi zenére előadott modern táncot láthattunk. A 3.b  osztály segítségével felidézhettük őseink hagyományait, a Lucázást. A 4. b osztályosok szeretetről szóló verseket és a magasztos Halleluja című dalt tették a karácsonyfánk alá, amely igazán megérintette a lelkünket.

Minden karácsonyi ünnep csúcspontja a Jézus születését bemutató történet, a pásztorjáték. Idén az ötödikesek játszották el és nem a megszokott módon. A három király szemszögéből láthattuk az eseményeket és a gyerekek lenyűgöző játéka, valamint a látványos díszletek, jelmezek igazán emlékezetessé tették számunkra a színdarabot.

Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy örömmel és hálával a szívünkben indulhattunk hazafelé, lélekben ráhangolódva Megváltónk születésére. Köszönjük tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak az elragadó műsort és a fáradozást! 

 

                                                                                              Boros Szilárdné

                                                                               munkaközösség-vezető

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi