Kézműves foglalkozás a Boróka - házban

    Nagyon örültünk, amikor az elsős és másodikos osztályok meghívást kaptak a Boróka - házba, adventi barkácsolásra. Izgalommal néztünk a nap elébe, vajon hogyan tudnak ennyi eleven gyereket lekötni.

   Barátságos fogadtatásban volt részünk. Hat felnőtt várt minket a gyermekcentrikusan berendezett helyszíneken. Ibolya néhány szóval köszöntötte a gyerekeket, elmondta, az egyes helyszíneken milyen dolgokat lehet készíteni.

    Ezután négy csoportra osztottuk a gyerekeket, hogy könnyebben tudjanak dolgozni a csoportvezetőkkel. Kriszti néninél mézeskalácsot díszíthettünk, amit a végén meg is kóstolhattunk. Nagyon finom volt!

 

 

Babka nénivel pörgettyűt készítettünk, ez egy nagyszerű gyermekjáték, amit utána az udvaron kipróbáltunk.

 

 

 

Marcsi néni segítségével gyönyörű papírangyalt hajtogattunk és ragasztottunk, amit majd karácsony estéjén a karácsonyfánkra akaszthatunk.

 

 

 

  Jutka néni közreműködésével gyöngycsillagot fűzhettünk és tűnemezeléssel karácsonyfadíszt készíthettünk. Sajnos, előfordult, hogy a tűt nemcsak a nemezbe szúrtuk, de az ujjunkba is! Arra is volt Jutka néninek „csodabalzsama”, ami gyógyírként szolgált a sérüléseinkre.

 

 

 

 Berni nénivel tündérhez hasonlító nemezangyalkát készítettünk, Ibolya nénivel pedig hajat tettünk rá. Pillanatok alatt belaktuk az egész házat, néhány perc múlva már minden gyerek otthonosan közlekedett a helyiségek között. Ha véletlenül elfáradtak a nagy munkában, elnyújtózhattak a kényelmes kanapén, játszhattak a játékokkal berendezett szobában.

 

 

    Nagyon köszönjük a Boróka - ház minden munkatársának a szívélyes vendéglátást, a végtelen türelmet és szeretetet, amit tanulóink felé tanúsítottak. Igazán emlékezetes élményt nyújtottak. További munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kívánunk!

 

Boros Szilárdné

az 1. osztály osztályfőnöke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 27 vendég és 0 tag böngészi