A Sport Legyen a Tied!

 

Az EMMI, a Magyar Diáksport Szövetséggel karöltve2015-ben elindította a Sport Legyen a Tied! nevű Programot, melynek fő célkitűzése, hogy országszerte segítse a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba. Hozzájárul, hogy a gyerekek megismerkedjenek a sporttal, mint életformával, találkozzanak élsportolókkal. Ennek érdekében megyei szintű sportági bemutatókat tartottak a sportági szövetségek közreműködésével. A rendezvényekre buszokkal szállították az érdeklődő alsó tagozatos diákokat.

Ebben a tanévben a mi iskolánk is kiválasztásra került, így 23 kis diáknak volt lehetősége részt venni Salgótarjánban, a Városi Sportcsarnokban a Legyen a Sport a Tied! rendezvényen szeptember 20-án.  A küzdőtéren 14 sportágat próbálhattak ki a gyerekek edzők, oktatók irányításával. Lehetett többek között teniszezni, tollaslabdázni, kézilabdázni, kosárlabdázni, röplabdázni, kerékpározni, tájfutni, atletizálni, judózni, karatézni, kajakozni, talajtornázni, trambulinon ugrálni. Minden állomáson pecsétet kaptak a gyűjtőfüzetükbe, amit a 2 órás aktív mozgás után ajándékra lehetett beváltani. Távozáskor emlékként mindenki megkapta az érkezéskor készített csoportképet.

 

 

 

 

                    

 

A csarnokban több száz önfeledten mozgó diákot láttunk a lelátókról. Bátran, elszántan próbálták ki a különböző mozgásformákat. A nagy kavalkádban új barátokra is szert tettek tanulóink. Hasznos volt ez a délelőtt, hisz  ahogy a salgótarjáni alpolgármester mondta a megnyitójában: Aki sportol, az kitartó lesz a tanulásban, és ha nehézségei adódnak az életben, a sportban tanultakból tud meríteni.

 

Jónás Marietta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi