A Föld napját ünnepeltük

Ebben az évben a Föld napjára nemcsak a szokott módon készültünk, hanem kétkezi munkával próbáltuk tanulóinkkal megtapasztaltatni, hogy az emlékezésnek sokféle formája lehet. A felkérés, ill. az ötlet az Önkormányzattól érkezett, miszerint a település közterein, parkjaiban ültessünk virágot.

Nagyon örültünk a feladatnak, mivel a 4.a és 4. b osztályok már iskolánk virágosítási programjában is boldogan vettek részt, ügyesen ültettek, locsoltak.

A falu központjában a közfoglalkoztatottak vezetője várt bennünket, elmondta mi lesz a feladatunk. Kaptunk eszközöket, virágokat, csoportokat alakítottunk és indulhatott a munka. Nagy örömmel töltött el bennünket, ahogyan tevékenykedtek a gyerekek. A szorgos kis kezek pillanatok alatt elültették a virágpalántákat. Egyetértésben dolgoztak, gyorsan röpült az idő, észre sem vettük, hogy eltelt két óra. A munka befejezésekor még szívesen maradtunk volna.

Köszönjük az Önkormányzatnak a felkérést, legközelebb is szívesen vállalunk hasonló feladatot. Örömmel gyönyörködünk nyáron, az  általunk ültetett virágokban.

 

                                                                                                              Dombai Szilvia és Boros Szilárdné

 tanítók

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 26 vendég és 0 tag böngészi