A karácsony megünneplése iskolánkban

A karácsony az egyike a legimpozánsabb ünnepélyeinknek. Kiemelt figyelmet fordítunk rá, hogy a Megváltó születését méltó módon megünnepeljük.

 

Az idén az 1. b osztályosok nyitották meg az ünnepséget. Meséltek a Karácsony hagyományáról, a kis Jézus születéséről, valamint gyönyörű hangulatú karácsonyi verseket szavaltak. A karácsony elképzelhetetlen Jézus születéstörténete nélkül, ezt mutatták be nekünk a 3. b osztályosok. Elbűvölő dalokkal aláfestett, mély átéléssel eljátszott, elragadó pásztorjátéknak lehettünk részesei.

 

 

 

 

Őket a 2. b osztályosok követték karácsonyi dalokkal, melyeket osztályfőnökük Betti néni kísért egy különleges hangszeren, mandolinon. Ezután a 2. a osztályosok fergeteges tánca következett, amit egy közismert és kedvelt karácsonyi zenére adtak elő balett tanárukkal, Orsi nénivel együtt. Az 1. a osztályosok Sün Balázs tanulságos meséjét dramatizálták, ami igen vidám színfoltja volt a műsornak.

 

 

 

A 4. b osztályosok egy karácsony táján jellemző néphagyományt mutattak be, a regölést. Ilyenkor mindenféle jókívánságokkal illetik a regölők a háziakat.

 

 

 

A 3. a osztályosok egy igazi téli hangulatot megidéző táncot adtak elő, Rudolffal a szarvassal és a Mikulással.

 

 

 

Utánuk Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című novellájának színpadi feldolgozását láthattuk a 6.a osztályosok és Turi Veronika tanárnő előadásában. A gyerekek átütő játékának köszönhetően mi is átélhettük János mester aggodalmait és a gyerekek boldogságát.

Immár hagyománnyá vált iskolánkban, hogy ünnepélyünk zárásaként mi, pedagógusok néhány dallal kívánunk boldog ünnepeket a tanulóknak.

 Hálatelt szívvel, az igazi ünnepre ráhangolódva indultunk hazafelé. Köszönjük tanulóinknak és az őket felkészítő pedagógusoknak az elragadó műsort, amellyel megörvendeztettek bennünket!

Boros Szilárdné

tanító

 

szerda, augusztus 15, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi