A karácsony megünneplése iskolánkban

A karácsony az egyike a legimpozánsabb ünnepélyeinknek. Kiemelt figyelmet fordítunk rá, hogy a Megváltó születését méltó módon megünnepeljük.

 

Az idén az 1. b osztályosok nyitották meg az ünnepséget. Meséltek a Karácsony hagyományáról, a kis Jézus születéséről, valamint gyönyörű hangulatú karácsonyi verseket szavaltak. A karácsony elképzelhetetlen Jézus születéstörténete nélkül, ezt mutatták be nekünk a 3. b osztályosok. Elbűvölő dalokkal aláfestett, mély átéléssel eljátszott, elragadó pásztorjátéknak lehettünk részesei.

 

 

 

 

Őket a 2. b osztályosok követték karácsonyi dalokkal, melyeket osztályfőnökük Betti néni kísért egy különleges hangszeren, mandolinon. Ezután a 2. a osztályosok fergeteges tánca következett, amit egy közismert és kedvelt karácsonyi zenére adtak elő balett tanárukkal, Orsi nénivel együtt. Az 1. a osztályosok Sün Balázs tanulságos meséjét dramatizálták, ami igen vidám színfoltja volt a műsornak.

 

 

 

A 4. b osztályosok egy karácsony táján jellemző néphagyományt mutattak be, a regölést. Ilyenkor mindenféle jókívánságokkal illetik a regölők a háziakat.

 

 

 

A 3. a osztályosok egy igazi téli hangulatot megidéző táncot adtak elő, Rudolffal a szarvassal és a Mikulással.

 

 

 

Utánuk Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című novellájának színpadi feldolgozását láthattuk a 6.a osztályosok és Turi Veronika tanárnő előadásában. A gyerekek átütő játékának köszönhetően mi is átélhettük János mester aggodalmait és a gyerekek boldogságát.

Immár hagyománnyá vált iskolánkban, hogy ünnepélyünk zárásaként mi, pedagógusok néhány dallal kívánunk boldog ünnepeket a tanulóknak.

 Hálatelt szívvel, az igazi ünnepre ráhangolódva indultunk hazafelé. Köszönjük tanulóinknak és az őket felkészítő pedagógusoknak az elragadó műsort, amellyel megörvendeztettek bennünket!

Boros Szilárdné

tanító

 

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi