A Magyar Diáksport Napja

Túra a Csóványosra

Minden tanévben, szeptember hónap utolsó péntekén tartjuk a Magyar Diáksport Napját. Ebből az alkalomból a Magyar Diáksport Szövetség arra kéri az iskolákat, hogy hívják fel a figyelmet a sport fontosságára oly formában is, hogy legalább 2 óra aktív sportolási lehetőséget biztosítanak diákjaik, pedagógusaik, illetve a szülők számára.

Az időjárás is megünnepelte ezt a napot, méghozzá kiadós eső formájában, így az erre a napra tervezett Csóványosi túrát, egy héttel később tudtuk csak megtartani. Ekkor azonban ragyogó napsütéssel, kellemes meleggel, na meg az arany ősz ezernyi színével kárpótolt bennünket a természet.

            Több mint százan vágtunk neki a közel 20 km-es túrának. Velünk tartott a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola 30 tanulója, és két pedagógusa is. Jó tempóban tudtuk megtenni a csúcsig vezető utat, hogy aztán gyönyörű panorámában lehessen részük azoknak, akik felmerészkedtek a kilátó tetejébe. Diákjaink aktívan töltötték a közbeiktatott pihenőket is, hiszen az arra alkalmas helyeken amerikai focit játszottak a vendég iskola tanulóival együtt.

            A hazafelé vezető úton tovább folytatódott a „foci”, ami kellemes szórakozást nyújtott azoknak is, akik játszották, és azoknak is, akik csak szemlélték a látványos mérkőzést. Visszaérve az iskolába pedig zsíros kenyér parti várta a fáradt vándorokat. Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy tanulóink jól bírták a túra megpróbáltatásait, panaszt, nyafogást senkitől sem hallottunk. Bízom benne, hogy jövőre is hasonlóan szép időben lesz majd részünk, mert ez az út minden fáradtságot megér!

             

Józsa Csaba

 

Iskolánk alsó tagozatosai rövidebb túrát tettek a Magyar Diáksport Napján, de ők is mozgással töltötték a délelőttöt.

A diósjenői Szőlődomb gerincén át kirándultunk a helyi kemping területére, ahol nagy füves téren játszhattak, mozoghattak a gyerekek. A sportos fiúk a műfüves pályán rúgták a labdát, hiszen a focis osztályoknak sosem elég a labda bűvölésére szánt idő.

                   

  

A napsütéses időben mindenki talált kedvére való mozgásformát, felfedezték a bekerített terület minden szegletét. Néhányan bújócskáztak a kis házak között, néhányan labdáztak. A játékok közötti szünetben jóízűen falatoztak a hazai tízóraiból és az iskolában útravalóként kapott almákat is elfogyasztották.

A friss levegőn való mozgás után jókedvűen és éhesen gyalogoltunk vissza ebédelni a suliba.

 

Boros Szilárdné, Dombai Szilvia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi