A szeretetre vágyó süni

   Húsvét előtt, az ünnep üzenetét a Diósjenői Református Gyülekezet Aranyalma Bábcsoportjának tolmácsolásában láthatták alsó tagozatos gyermekeink.

 

   A darab mondanivalója szerint mindenkinek szüksége van barátra. Ám a barátsághoz nyitott szív és magatartás szükséges. Ezt tanulta meg a mesében a tüskés hátú- és viselkedésű sün. A különböző szereplők nyitottsága, jó szándéka legyőzte végül, bár nem könnyen, a süni szúrós beszédét és begubózó viselkedését. A darabban jól érzékelhetően jelen volt a kis sün vágya a beilleszkedésre, a közösség szeretetére, továbbá párhuzamot láthattunk Jézussal, aki szintén vállalta, hogy „megszúrják, megsértsék” értünk. Végül a szeretet minden akadályt legyőzött. A sünit sem hagyták magára a többiek és ő boldogan csatlakozott új barátaihoz.


             

   Nebulóink figyelmesen nézték a színvonalas előadást, ahol a mondanivaló mellett a szép díszlet, a karakteres bábok és a mesét aláfestő zene is segítette a megértést.

 

   Köszönjük Gottfriedné Madai Éva tiszteletes asszonynak és a bábcsoport tagjainak, hogy rendszeresen eljönnek hozzánk tanulságos előadásaikkal.

 

Dombai Szilvia

tanító

 

 

 

                          

 

 

 

 

 

szerda, január 16, 2019

 

 

 

 

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi