Rendhagyó történelemóra a Nemzeti Galériában

Osztályunk éves kirándulás tervezetében a téli időszakban mindig múzeum- és mozilátogatás szerepel. Idén a Nemzeti Galériát tűztük ki úti célul. Mivel a képeket nem csak nézni, hanem érteni is szerettük volna, ezért múzeumpedagógiai órát és hozzá kapcsolódó kreatív foglalkozást is igényeltünk.

 

DSCN2241

 

   Természetesen nem tudtuk a galéria teljes anyagát megnézni, így választanunk kellett a felkínált témakörök közül. Mi a tanulmányainkból már jól ismert törökverő Hunyadiak kora mellett döntöttünk. A látogatás előtti történelemórán átismételtük az ide tartozó eseményeket, és a Hunyadi család szerepét. Rajzórán megismertük Wagner Sándor, Benczúr Gyula és Madarász Viktor híres történelmi festményeit. Ezekkel az ismeretekkel felvértezve bátran léptük át a múzeum küszöbét. Megilletődve álltunk az igazi képek előtt. A tárlatvezető rendkívül jó pedagógiai érzékkel vezetett minket rá a műalkotások titkaira.

 

osztályk 1

osztályk 2

 

A látottak és hallottak jól kiegészítették eddigi ismereteinket. A múzeumi óra után a Galéria tetőterébe mentünk, ahol pajzsokat készítettünk papírból.

Végül megnéztük Szinyei Merse Pál képét, a Lilaruhás nőt, hisz  Csurja Barbi róla mintázta farsangi jelmezét.

 

   DSCN22244   DSCN2103

 

Élményekkel gazdagon hagytuk el a Budai Várat.

    A délutáni mozi és a fáradhatatlan plázabejárás koronázta meg napunkat. 

A következő iskolai napon, az énekórán, megbeszéltük Erkel Ferenc Hunyadi László operameséjét, és meghallgattuk a Palotás című zenét.

Elmondhatjuk, hogy a magyar történelem kiemelkedő alakjai közül a Hunyadi családot sikerült sokoldalúan megismernünk. Reméljük, hogy középiskolás tanulmányaink során is hasznunkra válik majd az így szerzett tudás.  

 

7. b osztály

 

osztályk 3

        osztályk 5   osztályk 6

        DSCN2228   osztályk 4 

DSCN2234

 

 

 

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 20 vendég és 0 tag böngészi