A Pakisztáni Nagykövetség vendégei voltunk

Múlt hét csütörtökön nagyon ritka és érdekes élményben volt részünk. Egy programsorozat részeként ellátogathattunk Pakisztán budapesti nagykövetségére, ami nagy hatással volt kis delegációnk felnőtt és gyermek tagjaira egyaránt.

 

 

 

Már megérkezésünkkor érezni lehetett, hogy nagyon kellemesen fog telni az ott töltött idő. A gyerekeket ismerősként üdvözölte a Nagykövet Úr lánya, akivel már többször találkozhattak Budapesten és Diósjenőn is. A felnőttek hivatalos bemutatkozása után a Nagykövet Úr is üdvözölte iskolánk diákjait, akik egyenként bemutatkoztak és szóltak néhány szót magukról, természetesen angolul. A program második felében tanulóink belekóstolhattak a pakisztáni kultúrába, megízleltek néhány hagyományos ételt, édességet, amit a nagykövetség személyzete készített számukra. A kommunikáció végig angolul folyt, amelyben ha igényelték, segítségükre volt a követség hivatalos tolmácsa. Mondanom sem kell milyen jó lehetőség volt ez a gyerekek számára, hogy gyakorolják a beszélgetést angolul, fejlesztve szókincsüket, idegen nyelvi kommunikációs készségüket.

 

 

                          

 

A gyerekek mellett, mi felnőttek is nagyon sok mindent tudtunk meg e távoli ország igen színes kultúrájáról, földrajzi adottságairól, történelméről, amit a Nagykövet Úr személyes történetei, megjegyzései tettek még színesebbé. A közel két órás látogatás végén nagyon jó érzéssel búcsúztunk el, mert igazán kedves és szívélyes fogadtatásban volt részünk.

  

Örömünkre szolgál, hogy a Nagykövet Úr elfogadta meghívásunkat, iskolánk februárban megrendezésre kerülő Szentgyörgyi-napok versenysorozat ünnepélyes megnyitójára. Reméljük, ideje engedi, és hamarosan Diósjenőn üdvözölhetjük Őt és kollégáit.

 

Csereklye Éva

angoltanár


 

 

 

 

 

 

 

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 8 vendég és 0 tag böngészi