Működési feltételek

Az iskola épületében 11 osztályterem, fejlesztő terem, rajzterem, technika műhely, nyelvi labor, számítástechnika terem, gyermek és közösségi könyvtár, díszterem, ebédlő, tornaterem, aula található, az épülethez betonozott és füves udvar, valamint aszfaltozott és füves sportpálya is tartozik.

A tantermek a korosztályoknak megfelelő bútorokkal ellátottak, az aulában és az emeleti folyosókon ülőbútorok és asztalok szolgálják a tanulók kényelmét. Az iskola rendelkezik interaktív táblákkal, projektorral és korszerű hangtechnikai eszközökkel.

Az intézmény alaptevékenységén keresztül biztosítja a gyermekek számára az alapfokú oktatást és nevelést, a hatályos jogszabályok és az oktatási törvény alapján. Fontos szempont a tanulók felzárkóztatása, képességük fejlesztése és a tehetséggondozás, tanórán kívüli foglalkozások szervezésével is. Kiemelt hangsúlyt kap a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása. Első évfolyamtól folyik az angol nyelv oktatása, mely magasabb évfolyamokon a német nyelv tanításával kibővül. Biztosított a napközis ellátás, különleges gondozás keretében az arra rászoruló gyermekek egyéni fejlesztése is folyik.

Kistérségi keretek között megoldott a gyógytestnevelés és a logopédiai ellátás. Működik az iskolában művészeti oktatás, és széleskörű sporttevékenység, melyben magas szintű eredmények születtek és születnek.

Biztosított a könyvtár a lakosság részére, van informatikaoktatás és internet-hozzáférés. Az iskola kulturális és egyéb ünnepségeknek, programoknak, rendezvényeknek is helyet ad. Megoldott az intézményi étkeztetés is.

Ezen a csodálatos környezetű településen szép és jól felszerelt iskolával rendelkezünk.

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 16 vendég és 0 tag böngészi