Iskolánk története

A település központjában álló Szentgyörgyi István Általános Iskola jogutódja a község nagy társadalmi összefogással épült, 1950-ben alapított Általános Iskolájának.

A növekvő gyermeklétszám elhelyezése az 1980-as években szinte megoldhatatlan feladat elé állította a település akkori vezetését és az iskolavezetést. Az iskola gondjának megoldását – hogy a régi iskolaépületet bővítsék – a járási és a megyei vezetés is támogatásra méltónak találta. Ennek köszönhetően 1988. augusztus végén sor kerülhetett a jelenlegi intézmény, az új épületegyüttes átadására. A diákok és a tanárok birtokba vehették a megyei szinten is kiemelt és jól felszerelt iskolát.

Új korszak nyílott a tanulók és a tanárok előtt. Magasabb színvonalon kezdődhetett meg az oktatás, melynek eredményét sok itt tanuló érezhette közép- és felsőfokú tanulmányai során.

Több kiemelkedő teljesítményt elérő tanuló került ki iskolánkból, és vált a társadalom különböző szintjein ismertté. Ez az eredmény köszönhető az iskola vezetésének, tanárainak és az önkormányzatnak, akik biztosították a tanulók számára a jó színvonalú oktatást, nevelést és az ehhez szükséges anyagi fedezetet. 

vasárnap, december 09, 2018

 

 

 

 

Oldalainkat 11 vendég és 0 tag böngészi